Een waterontharder heeft enorm veel voordelen. Maar zoals een bekende voetballer ooit zei; Elk voordeel heeft zijn nadeel. En dat geldt voor de waterontharder natuurlijk ook. In dit artikel lees je meer over de nadelen van de waterontharder, dat zijn er gelukkig maar weinig!

Het onderhoud van de waterontharder is een nadeel

Bijna alle elektrische apparaten hebben regelmatig onderhoud nodig. Dit is bij de waterontharder niet anders en vinden wij ook niet echt een nadeel. Per jaar bent u ongeveer €60 aan onderhoudskosten kwijt. Bij een gezin van 4 personen bent u ongeveer 50 tot 100 kilo aan zout kwijt. Een zak van 25 kilo kost bij ons €12,50. Deze verkopen we per tien zakken. Voor minder zakken kunt u altijd contact opnemen. Hoe meer water u verbruikt, hoe harder het zout zal gaan.

De aanschaf van de waterontharder

Het aanschaffen van de waterontharder is direct de grootste kostenpost. Gelukkig zijn onze AquaStar waterontharders erg gunstig geprijsd. U koopt bij ons al een waterontharder vanaf €785. Dit apparaat kunt u zelf plaatsen, dat scheelt een hoop in de kosten.

Een waterontharder maakt geluid

Op sommige momenten kan de waterontharder inderdaad wat meer geluid maken dan normaal. Dit gebeurd bijvoorbeeld tijdens het schoonspoelen van het apparaat. Onze tip? Plaats de waterontharder op een plek waar u er geen last van heeft. Ook kan het nuttig zijn om nog extra geluidsisolatie te plaatsen in de ruimte waar de waterontharder geplaatst is. Dit is echter meestal niet nodig.

De afvoer van de waterontharder is een nadeel

Dit nadeel is er alleen met de installatie, er moet namelijk een afvoer aanwezig zijn om het – water weg te spoelen. Daarnaast is er ook een aansluiting op het waternet nodig, zodat het water door de ontharder kan spoelen. Onze AquaStar waterontharders kunnen het water trouwens ook eenvoudig weer een meter omhoog de afvoer in pompen. Het plaatsen van de waterontharder in de kruipruimte is hierdoor ook mogelijk.

Er zijn dus weinig nadelen van een waterontharder!

Zoals u kunt lezen zijn er slechts enkele nadelen van de waterontharder. De lijst met voordelen van een waterontharder is gelukkig vele malen groter. U zult echt veel plezier hebben van de waterontharder, ondanks de eenmalige aanschaffingskosten.

Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.