Waar moet je een waterontharder plaatsen?

De waterontharder dient u altijd na de watermeter te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in de bijkeuken, meterkast, garage of de kruipruimte zijn. Dit is voor elk huishouden anders. Belangrijk is wel om de bereikbaarheid van de waterontharder in acht te nemen. Het zout moet namelijk eenvoudig bij te vullen zijn.

Wanneer moet u een waterontharder plaatsen?

Een waterontharder kunt u gebruiken om het water dat binnenkomt in uw woning te verzachten. De waterontharder haalt namelijk het grootste deel van het kalk uit het water. Dit is niet alleen goed voor uw (verwarmings) leidingen, maar houdt ook kalkaanslag weg. Daarnaast is zacht water beter voor de huid en smaakt dit lekkerder. Lees hier alle voordelen van de waterontharder.

Sale
 909,00
Bekijk
Sale
 1.099,00
Bekijk
Sale
 1.199,00
Bekijk

Waterontharder in de meterkast

De meterkast is een prima plek om een waterontharder te installeren. Vaak wordt de meterkast gebruikt voor allerhande zaken en dient ook als extra bergingsruimte. Meestal zijn de meeste meterkasten niet al te groot, dus niet elke waterontharder past in een meterkast. Bekijk dus goed de afmetingen van uw ontharder wanneer u deze in de meterkast wilt plaatsen.

Plaatsing van de waterontharder in de garage

Vaak worden waterontharders ook in de garage geplaatst, mooi uit het zicht. Een eenvoudige optie, maar kan er wel voor zorgen dat u leidingwerk moet aanpassen, zeker wanneer het water op een ander punt binnenkomt en vanaf de watermeter nog moet worden omgeleid naar de garage en weer terug.

De bijkeuken

Heeft u het geluk dat u een bijkeuken heeft? Wat ons betreft is dat ook een perfecte plaats voor het installeren van de waterontharder. Ook hierbij dient u natuurlijk rekening te houden met het leidingwerk.

Het plaatsen van de waterontharder kan dus op meerdere plekken in uw huis. Heeft u nog vragen over de waterontharder? Neem gerust contact met ons op.