U heeft misschien wel eens gehoord over een waterontharder, maar weet nog niet zo goed wat u er mee kan? Een waterontharder heeft veel voordelen. Dit apparaat haalt het kalk uit uw water, waardoor het water veel zachter wordt. Onthard water heeft als voordelen dat het beter is voor uw gezondheid, het milieu en zorgt ook nog eens voor minder onderhoud en een lagere energierekening. Lees snel verder om alle voordelen van de waterontharder te ontdekken.

Een waterontharder zorgt voor lagere kosten

Een van de grootste voordelen van een waterontharder is een lagere energierekening. Kalk heeft namelijk de vervelende eigenschap dat het verwarmingselementen isoleert. Dit zorgt ervoor dat de leidingen in uw verwarming als het ware dichtslibben. Hierdoor geeft de verwarming steeds minder warmte af en over een duur van 10 jaar kan dit de effectiviteit van uw verwarming met 20%(!) verminderen. De waterontharder gaat dit tegen en brengt uw energiekosten omlaag.

Naast de verwarming, bespaart u ook op de kosten van schoonmaakmiddelen. Zeepproducten werken namelijk vele malen beter in zacht water, waardoor u per jaar tot 30 euro kunt besparen. Daarnaast is minder schoonmaakmiddelen ook beter voor het milieu. Tenslotte hoeft u dus ook echt uw sanitair niet meer schoon te maken met een antikalkmiddel.

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Een ander fijn voordeel van de waterontharder is dat huishoudelijke apparaten langer mee gaan. Kalkaanslag is niet goed voor apparaten en ook het spoelen met schoonmaakazijn niet. Wanneer het water geen kalk bevat, gaan apparaten zoals de waterkoker, wasmachine en de vaatwasser tot wel 30% langer mee! Daarnaast blijft ook uw kleding langer mooi wanneer u was met zacht water.

Een fijn voordeel van de waterontharder: het water smaakt beter!

Naast het voordeel van een lagere energierekening, zorgt de waterontharder ook voor een betere smaak van het water. Kent u bijvoorbeeld het witte laagje bovenop een kopje thee? Dat is niets meer dan kalk. Met de waterontharder smaakt uw koffie, thee en water net wat lekkerder. Als dat niet een fijn voordeel is van de waterontharder, dan weten wij het ook niet meer!

Waterontharders zijn voor alle huishoudens geschikt

De waterontharders in ons assortiment zijn van verschillende afmetingen. Zo is de kleine AquaStar S500 geschikt voor huishoudens van 1-2 personen. Bij huishoudens van 1-4 personen adviseren wij de AquaStar 800SHE. Wonen er 2 tot 6 personen in het huis, dan is de AquaStar 1400 SHE de beste optie. Een nog groter huishouden tot tien personen? Kies dan voor de grootste: De Aquastar 2000 SHE. Overigens worden al onze waterontharders inclusief gratis zout geleverd.

Alle voordelen van de waterontharder

Kortom; de waterontharder heeft enorm veel voordelen, welke wij hieronder nog voor u hebben opgesomd:

 • Een waterontharder zorgt een lagere energierekening
 • U hoeft minder schoonmaakmiddelen te kopen en te gebruiken
 • Goed voor het milieu
 • Goed voor de huid
 • Elektrische apparaten gaan langer mee
 • Minder onderhoudskosten
 • Een betere smaak van het water
 • Uw kleding blijft langer mooi
 • Een zachte en schonere was
 • Voorkomt kalkaanslag
 • Geschikt voor alle huishoudens

Bent u overtuigd van de voordelen die een waterontharder met zich meebrengt? Bekijk dan direct onze pagina’s met waterontharders, of neem contact met ons op.

Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.