Schaamschotten

Een schaamschot voor een urinoir kan een mooie toevoeging zijn voor uw badkamer of grote toilet. Niet alleen in openbare toiletten zijn schaamschotten namelijk bruikbaar. Heeft u bijvoorbeeld een groot toilet met een wc en een urinoir? Dan kan het schaamschot een mooie afscheiding bieden. Ook zijn de schaamschotten in ons assortiment geschikt voor restaurants, clubs en kroegen.

De eigenschappen van onze schaamschotten

Onze schaamschotten bevatten 8mm veiligheidsglas en zijn erg sterk. De hoeken zijn speciaal afgerond, waardoor de kans op ongelukken verkleind wordt. Zeker in gelegenheden waar men gedronken heeft zijn afgeronde hoeken een belangrijke eigenschap. Ook zijn is het schaamschot met antikalk behandeld waardoor kalk minder kans heeft. De wandbevestigingen zijn messing verchroomd en de schaamschotten zijn geschikt voor zowel linker als rechtermontage.

Geschiedenis van het schaamschot

Schaamschotten zijn niet iets van de laatste tijd. In de tweede eeuw voor Christus werd voor het eerst iets gevonden dat op een schaamschot leek. Echter ging het hier niet om een vrijhangend schot maar om een echte wand. Deze schaamschotten werden gevonden tijdens de opgraving in Achetaton van Ramses III in Medinet Haboe. Daarnaast werden in de Dajeu-tempel in de Chinese hoofdstad Beijing rond de 10de eeuw na Christus ook schaamsschotten gevonden.

Maar het schaamschot zoals wij hem nu kennen is pas na de 19de eeuw echt op gang gekomen. Mensen begonnen steeds meer waarde te hechten aan sanitair en privacy. Een schaamschot biedt daarbij een mooie oplossing.