Er is veel te doen rondom waterhardheid. Hoe harder het water, des te meer kalk (calcium en magnesium) het water bevat. Hard water zorgt voor meer kalk en kalkaanslag op uw apparatuur. Daarnaast smaakt hard water minder lekker dan zacht water. Genoeg reden dus om liever zacht water te hebben. Echter bepaalt u niet zelf wat de waterhardheid is. Benieuwd naar de waterhardheid in uw woonplaats? Op deze website kun u dat eenvoudig achterhalen. Wilt u meer weten over het meten van uw eigen waterhardheid, lees dan snel verder.

Hoe wordt de waterhardheid gemeten?

De waterhardheid kan op veel verschillende manieren worden gemeten. In Nederland maken vaak alleen gebruik van het meten via de Duitse hardheid. Een graad Duitse hardheid wordt gedefinieerd als 10 milligram calciumoxide per liter water. Dit staat gelijk aan 17,848 milligram calciumcarbonaat per liter water of 17,848 ppm. Andere manieren om het water te meten zijn bijvoorbeeld Franse graden of Amerikaanse graden.

Welke gradaties van waterhardheid zijn er?

We kennen de volgende verdeling om aan te geven of water hard of zacht is:

  • Zacht water:                 0-3 dH
  • Tamelijk hard:             3-8 dH
  • Behoorlijk hard:          8-16 dH
  • Erg hard:                      16-20 dH

Wat is de ideale waterhardheid?

De ideale waterhardheid is een subjectief gegeven. Sommigen zullen het geen probleem vinden om kalk te moeten wegpoetsen bij een 6 dH (Duitse hardheid). Echter wordt bij elke waarde hoger dan 0 dH kalk afgegeven door het water. We kunnen dus hanteren dat de ideale waterhardheid daarmee ook 0 dH is. Een zo laag mogelijke dH zorgt voor minder kalkaanslag op muren en leidingen, waardoor er wasmiddel nodig is, op lagere temperatuur gewassen kan worden en elektrische apparaten langer meegaan.

De waterhardheid verlagen

Zoals hierboven al is uitgelegd kan de waterhardheid per woonplaats verschillen. Bent u niet tevreden met de hardheid van uw water? Dan kunt u overwegen om een waterontharder aan te schaffen. Met een waterontharder onthardt u het water eenvoudig! De voordelen van waterontharders zijn eindeloos, maar zorgen er in essentie voor dat het water uit de kraan minder hard is.

Waterhardheid voor en na een waterontharder

Dankzij de waterhardheidtest kunt u nu dus achterhalen wat de waterhardheid is van uw eigen leidingwater. Als deze te hoog is kunt u overwegen om een waterontharder aan te schaffen. Met de AquaStar testset kunt u eenvoudig meten wat de waterhardheid voor en na de installatie van de waterontharder is. U zult direct het verschil merken!

Sale
Oorspronkelijke prijs was: € 999,00.Huidige prijs is: € 909,00.
Bekijk
Sale
Oorspronkelijke prijs was: € 1.249,00.Huidige prijs is: € 1.099,00.
Bekijk
Sale
Oorspronkelijke prijs was: € 1.349,00.Huidige prijs is: € 1.199,00.
Bekijk