Een veelgestelde vraag: Hoe groot moet de badkamer zijn? Wanneer je een huis hebt gekocht waar al een badkamer in zit, dan zit je vaak al vast aan deze ruimte. Maar ga je dit huis verbouwen of koop je een nieuwbouw huis? Dan heb je vaak veel meer mogelijk om een badkamer van de juiste grootte te kiezen. Niemand wil namelijk een te kleine badkamer. Maar aan de andere kant is een veel te grote badkamer ook zonde van de ruimte. In dit artikel kun je lezen hoe je de grootte van je badkamer kunt bepalen.

Beantwoord eerst de volgende vragen:

Voordat je weet hoe groot de badkamer moet zijn moet je jezelf eerst een aantal vragen stellen. Want het maakt veel verschil of je alleen woont, of met een gezin van zes.

  • Hoe veel personen gaan gebruik maken van de badkamer?
  • Wat moet er sowieso in de badkamer staan?
  • Deel je de badkamer vaak tegelijkertijd?

Wat moet er in je badkamer staan?

Een belangrijke vraag, want het antwoord hierop is niet eenduidig. De ene persoon kan voldoen met een douche en een wastafel, terwijl een ander ook echt een mooie designradiator en een extra toilet wilt hebben. Gelukkig is het mogelijk om met badmeubels de ruimte slim in te richten. Zo kun je boven de wastafel een spiegelkast hangen en ook kastruimte verwerken in de wastafel. Dan sla je al gelijk twee vliegen in 1 klap. Wil je graag een bad, een douche, of een combinatie hiervan? Bekijk dan ook eens onze douchebaden. Hierbij heb je een echte douchecabine en een bad in 1. Dit scheelt enorm veel ruimte in je badkamer. Schrijf dus eerst voor jezelf op wat je allemaal in je badkamer wilt hebben.

Het aantal personen dat van de badkamer gebruik gaat maken is ook belangrijk. Blijft de gezinssamenstelling de komende vijf jaar gelijk, of komen er kinderen bij? Ben je al wat ouder, dan kan een bad zonder instap een goede uitkomst zijn. Het aantal personen dat van de badkamer gebruik gaat maken hangt overigens ook samen met hoe vaak de badkamer gedeeld gaat worden.

De badkamer samen delen

Een gezin met kinderen en twee werkende ouders ontkomen er niet aan dat het ’s ochtends een drukte van jewelste is op de badkamer. Iedereen wil douchen, tandenpoetsen of een laatste blik in de spiegel werpen. Een slim idee is dan om te kiezen voor twee wasbakken. Hierbij heb je geen last van elkaar en kunnen er meerdere mensen eenvoudig gebruik maken van de badkamer. Een andere slimme oplossing is een kleinere wasbak voor de kinderen en een grotere voor de volwassenen. Zo sla je twee vliegen in een klap. Let er wel op dat de kleintjes na een aantal jaar ook wat groter worden.

Ondanks dat je de grootte van je badkamer niet altijd zelf kunt bepalen, heb je wel de volledige invloed op hoe je deze gaat inrichten. We hebben ook een blogartikel geschreven met inrichtingstips voor een kleine badkamer.

 

Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.