Een kleine badkamer inrichten moet u niet zien als een probleem, maar als een mooie uitdaging! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een kleine badkamer in te richten? Lees dan onze 5 tips voor het inrichten van een kleine badkamer.

1. Een badkamer met een laag plafond

Heb je een badkamer met een laag plafond? Dan kan het soms moeilijk zijn om een goede douchecabine te vinden die past. Dit kan namelijk het geval zijn als de badkamer op zolder is, zodat een schuin aflopend plafond roet in het eten gooit. De oplossing ligt echter voor de hand en dat is een douchecabine van 180 cm hoog. Meestal zijn douchecabines eenvoudig langer dan twee meter. Als u zelf niet lang bent is een lagere douchecabine ook aan te raden, u heeft minder schoonmaakwerk en een glasplaat van twee meter is dan echt niet nodig.

2. Te weinig ruimte voor de douchedeur

Een ander veelgehoord probleem is dat er te weinig ruimte is voor een openslaande douchedeur. Gelukkig hebben wij hier meerdere oplossingen voor. Door te kiezen voor een schuifdeur, bespaart u namelijk veel ruimte. De schuif douchedeur kan namelijk gewoon op de plek zelf open worden geschoven. Een eenvoudige ruimtebesparing!

3. Een douche of een bad? Waarom niet beide?

Onze geheime tip is misschien wel de meest voor de hand liggende. Twijfelt u of u moet kiezen voor een douche of een bad vanwege de beperkte ruimte? Kies dan voor een van onze douchebaden. Deze douchebaden hebben een echte “cabine” waardoor u ook echt het gevoel heeft in een douche te staan. Dit is vele malen fijner dan douchen in een normaal bad met een douchegordijn.

4. Maak de ruimte optisch groter

Naast de inrichting van de badkamer, zijn er ook veel mogelijkheden om een badkamer optisch groter te maken. Zo is een badwand bijvoorbeeld een betere keuze dan een douchegordijn, omdat glas de ruimte groter laat lijken. Als het om kleuren gaat is wit altijd een goede keuze. Een lichte, witte ruimte lijkt altijd groter dan een donkere ruimte. Zoekt u nog een laatste zetje om uw badkamer groter te laten lijken? Kies dan voor een zo groot mogelijk spiegel!

5. Kies de juiste badmeubels

Badmeubels nemen veel ruimte in binnen de badkamer. Ga daarom ook op zoek naar wat kleinere badkamerbeules, maar wel met bergruimte. Hoe minder spullen er los in de badkamer staan, des te ruimtelijker de badkamer lijkt. Wilt u graag muziek in de badkamer, maar geen zichtbare installatie? Kies dan bijvoorbeeld voor onze badkamer spiegel met bluetooth.