U denkt er vast wel eens over na; hoeveel water gebruik ik nu eigenlijk in de badkamer? En zou het niet slim zijn om wat meer water te besparen? In dit blogt leest u alles over het besparen van water in de badkamer!

Tip 1: Water besparen tijdens het douchen

De meest simpele en eenvoudige manier om water te besparen tijdens het douchen is simpelweg minder lang douchen! Tijdens het douchen gebruikt u gemiddeld 8,7 liter per minuut. Door minder lang te douchen verbruikt u dus minder water. Ook is ons advies om een waterbesparende douchekop te gebruiken, want dan daalt het gebruik naar 6,9 liter per douche. Maakt u gebruik van een comfortdouche? Bedenk wel dat deze ruim 14 liter per minuut verbruikt! Gaat u liever in bad? Dan heeft u daar gemiddeld 114 liter voor nodig. Oftewel; water besparen tijdens het douchen kan eenvoudig door een waterbesparende douchekop te gebruiken en minder lang te douchen. Perfect te plaatsen in onze mooie douchecabines.

Tip 2: Water besparen in het bad

Gaat u liever in bad? Dan kunt u ook daar wat water mee besparen. Dat klinkt misschien raar, maar u zult waarschijnlijk eerst de kraan aanzetten en wachten totdat deze op temperatuur is. Daarna draait u de stop dicht en kan het bad gaan vollopen. Maar de eerste kostbare liters koud water worden zo al ongebruikt weggespoeld! Draai daarom de stop direct al dicht en zorg voor een fijne temperatuur terwijl het bad vol loopt.

Tip 3: Laat de kraan niet lopen tijdens het tandenpoetsen en scheren

Nog een eenvoudige tip. Veel mensen laten namelijk tijdens het tandenpoetsen en scheren de kraan lopen. Dit is volledig onnodig en ons advies is dan ook om de kraan enkel te gebruiken voor het afspoelen. Tussentijds door laten lopen is alleen maar zonde!

Tip 4: Investeer in waterbesparende artikelen

Zoals al gezegd, een waterbesparende douchekop kan veel water besparen. Maar ook een thermostatische mengkraan heeft veel voordelen ten opzichte van een traditionele kraan. Door elke keer warm en koud los van elkaar te mengen, gaat er veel water verloren voordat een comfortabele temperatuur wordt gevonden. En ook een toilet met een duoknop is een goede optie, zodat u minder water nodig heeft om door te spoelen na bijvoorbeeld het plassen.

Tip 5: Controleer op lekken

De laatste tip is ook een belangrijke. Om water te besparen in de badkamer dient u namelijk ook lekkende kranen snel te repareren. Elke druppel is er eentje te veel die zomaar in de afvoer verdwijnt. Reken vooral door hoe veel water een lekkende kraan per week verliest en er is geen argument meer om de kraan direct te repareren.

Naast het besparen van water in de badkamer, zijn er ook veel mogelijkheden om te besparen op de energierekening in de badkamer. Hierbij kunt u denken aan een waterontharder. Lees in ons blog alle voordelen van de waterontharder.