Het schoonmaken van een douchebak wordt altijd gezien als een vervelend klusje. Maar een schone douche en douchebak is wel altijd fijn, want het resultaat is namelijk altijd blinkend. Daar wordt natuurlijk iedereen vrolijk van. Weet je niet zo goed hoe je een douchebak moet schoonmaken? Lees dan ons artikel! Hierin leggen wij namelijk precies uit hoe je verschillende type douchebakken kunt reinigen.

Waarom is de douchebak vies?

Voordat je begint met het schoonmaken van de douchebak, kijk dan eerst waarom deze vuil is. Soms heb je te lang gewacht met schoonmaken, maar het kan ook zijn dat shampoo of zeepresten een vieze aanslag achterlaten. Deze producten kunnen namelijk een laagje vet vormen, dat je niet eenvoudig wegspoelt met water. Een gelige aanslag is het resultaat!

Eenvoudig een douchebak schoonmaken

Gelukkig is het reinigen van de douchebak een eenvoudige klus. Het enige wat je nodig hebt, is wat warm water met wat schoonmaak azijn. Meng het geheel met elkaar, eventueel kun je nog wat citroensap toevoegen. Spuit het geheel met een plantenspuit op de vuile plek en laat het 5 tot tien minuten intrekken. Daarna kun je eenvoudig met een natte microvezeldoek de plek goed schoonwrijven.

Is de plek in de douchebak schoongemaakt? Dan kun je deze naspoelen met warm water. Gebruik vervolgens een droge doek om de douchebak droog te wrijven. Klaar is kees!

Natuursteen of granieten douchebak schoonmaken

De bovenstaande werkwijze werkt niet alleen voor kunststof douchebakken, maar ook voor natuursteen douchebakken, graniet en composiet. Een schone douchebak is dus eenvoudig te realiseren. Onze tip: gebruik nooit chemische schoonmaakproducten. Dit lijkt misschien een uitkomst, maar levert op de lange termijn alleen maar extra schade aan. Het voordeel van bijvoorbeeld een composiet douchebak, is dat deze poriënvrij is waardoor zeep en bacteriën zich niet goed kunnen hechten.

Sifon van de douchebak schoonmaken

De sifon van de douchebak moet ook regelmatig schoongemaakt worden. Hoe je de sifon uit de douchebak haalt verschilt per type, maar meestal kun je de bovenkant er af halen en de sifon uit de douchebak verwijderen. Meestal kom je dan een opvangbakje tegen met rotzooi er in. Deze kun je er eenvoudig uithalen en omspoelen en schoonmaken. Controleer ook de sifon zelf, de rubberen ring moet namelijk goed schoon zijn en op zijn plek zitten. Plaats vervolgens de schoongemaakte sifon terug in de douchebak en je bent klaar!

Minder vaak de douchebak schoonmaken

Wil je minder vaak de douchebak schoonmaken? Zorg er dan altijd voor dat je de kraan stevig dicht draait, zodat deze niet blijft druppelen. Ook kun je proberen om zuiniger met shampoo en douchegel om te gaan, zodat je niet al te veel gebruikt. Tenslotte kun je ook gebruik maken van een waterontharder, om eventuele kalkaanslag te voorkomen. Lees ook onze blogs met 4 tips voor het schoonmaken van je douchewand.

Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.