Het schoonmaken van de douchewand wordt vaak gezien als een vervelende klus, maar het resultaat mag er naar een poetsbeurt altijd zijn; namelijk een glanzende douchewand! In dit artikel leest u alles over het schoonmaken van uw glazen douchewand. Eenvoudige tips die u zelf in de badkamer kunt toepassen!

Tip 1: Maak uw douchewand altijd goed droog

De eerste tip is ook direct de meest eenvoudige om uw douchewand te reinigen. Maak deze namelijk na het douchen altijd droog! Dit kan eenvoudig met een ramenwisser, eentje die u wellicht toch al heeft liggen. Ook kunt u er voor kiezen om een speciale douchewisser aan te schaffen die u met een zuignap kunt ophangen. Een droge douchewand voorkomt kringen en kalkaanslag!

Tip 2: Koop een waterontharder

Heeft u last van hard water en daardoor veel kalk? Het schoonmaken van de douchewand kan daardoor een extra lastige klus worden. Met de aanschaf van een waterontharder bent u vrijwel direct van het kalkprobleem af. Dit product ontkalkt het water namelijk en zorgt ervoor dat u uw douchewand veel minder vaak hoeft schoon te maken.

Tip 3: Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen!

Veel mensen gebruiken graag een antikalk product om de douchewand schoon te maken. Ons advies is om dit juist niet te doen. Hiermee kunt u vlekvorming veroorzaken en vervalt ook de garantie op de producten. Voor het schoonmaken van uw douchewand gebruikt u een spons of doek met lauw water en eventueel wat azijn. Altijd droogwrijven met een zachte doek en gebruik geen schuurmiddelen, bleek of antikalk.

Tip 4: Kies de juiste poetsdoek voor het reinigen van de douchewand

Nog een eenvoudige, maar belangrijke tip om de douchewand schoon te maken. Kies altijd voor een stofvrije doek, zodat er niets achterblijft op de douchewand. Met een microvezeldoek kunt u altijd streeploos de douchewand schoonmaken. Vergeet trouwens ook niet om de stabilisatiestang van de douchewand schoon te maken, deze word nog al eens vergeten!

Zoals u kunt lezen is hoeft het schoonmaken van de douchewand geen vervelende klus te zijn. Met een waterontharder bent u direct van het probleem af en hoeft u veel minder vaak schoon te maken. Is dat geen optie? Zorg dan dat u de douchewand altijd goed droog maakt en gebruik altijd een stofvrije poetsdoek.

Heeft u nog andere manieren voor het schoonmaken van de douchewand? Laat ze aan ons weten, wij zijn benieuwd naar hoe u uw douchewand schoonmaakt.

 

Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.