Douchedeuren van 85 cm als tussenmaat

Douchedeuren van 85 cm komen we niet vaak tegen in de badkamer. Het is echt een tussenmaat, want douchedeuren van 80 of 70 cm zijn veel gangbaarder. Maar dat betekent niet dat we geen mooie douchedeuren van 85 cm hebben! Wij streven er namelijk naar om voor alle formaten douchedeuren een passende oplossing te bieden. Om die reden hebben wij vijf mooie douchedeuren in ons assortiment, met een afmeting van 85 cm breed.  Bekijk hieronder de exemplaren.

Hoe krijg ik de douchedeur op 85 cm?

Het viel u misschien al op; de producten hier boven hebben een afmeting van bijvoorbeeld 85-89 centimeter. Als u geen douchedeur van precies 85 centimeter nodig heeft maar bijvoorbeeld 87 centimeter, dan is dit alsnog het perfecte product. We maken bij deze douchedeuren namelijk gebruik van een stelmaat. In het profiel van de douchedeur bevestiging  is namelijk extra ruimte opgenomen om meerdere centimeters te overbruggen. In de video hieronder kunt u zien hoe dat in zijn werk gaat. Welk formaat douchedeur u ook nodig heeft, wij hebben het!

Welke douchedeur van 85 cm breed moet ik kiezen?

Onze vijf douchedeuren zien er allemaal anders uit. U kunt kiezen voor een enkele douchedeur van van 85 centimeter, maar ook voor twee gelijke douchedeuren. Heeft u iets minder ruimte in de badkamer? Kies dan voor onze douchedeur met vouwdeuren. Deze vouwdeuren klappen naar binnen bij het openmaken. U verliest dus geen extra ruimte naar de badkamer toe, iets wat bij veel douchedeuren wel het geval is. Tenslotte hebben wij ook nog een exemplaar beschikbaar met een vast paneel en een kleinere deur. Ook deze douchedeur is in totaal 85 cm breed, maar bespaart wel ruimte door een kleinere draaicirkel. We hebben ècht overal aan gedacht.

Liever een douchedeur in een ander formaat?

Plaatsing en installatie

Nadat u uw douchedeur heeft besteld, leveren wij deze gratis bij u thuis, wel zo handig! Maar houdt er wel altijd rekening mee waar u deze douchedeur precies gaat plaatsen. Wilt u de scharnieren links of rechts hebben? Kiest u voor een scharnier dat naar binnen of buiten draait, of beide kanten op? Er zijn dus veel verschillende opties. Welke optie u kiest zal voornamelijk afhangen van de indeling van uw badkamer. Er is namelijk niet altijd genoeg ruimte om een douchedeur van 85 cm te laten draaien. Daarom zijn onze deuren met panelen of vouwdeuren ook zo’n slimme oplossing.

Het plaatsen van de douchedeur kunt u overigens gewoon zelf doen. Denk hierbij aan de installatie direct in de nis, of in combinatie met een douchebak. Dankzij de de duidelijke handleiding is het een eenvoudig klusje. Kiest u voor twee douchedeuren van 40 cm? Dan bent u uiteraard iets meer tijd kwijt. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de douchedeur door een professional te laten installeren. Wat u ook kiest, met vragen over douchedeuren van 85 centimeter of andere formaten kunt u altijd bij ons terecht!